Muziekgevoelige LED-strips

https://www.instructables.com/Music-Reactive-LED-Strip/
Muziekgevoelige LED-strips zijn buitengewoon voor verlichtingsprojecten. Je kunt dit maken met Arduino en verder zonder Arduino. Op dit moment zullen we het hebben over het maken van Music Reactive LED Strip door Arduino Programming te gebruiken. De code is een eenvoudige werkprocedure die bovendien eenvoudig is. U hoeft alleen de werkregel te begrijpen.
Hoe werkt het Music-receptive LED Strip-circuit?
Dit is een eenvoudige op Microcontroller gebaseerde onderneming. De microcontroller geeft een teken aan de bijbehorende transistorbasis en stuurt een N-Channel MOSFET aan. Bovendien drijft deze MOSFET hogere lasten aan zoals LED-strips.
Hoe zit het nu, we praten over hoe het teken is gemaakt op basis van de microcontroller. Vanaf het begin geeft de uit-pin van de audiosensor een teken. Op dat moment wordt het door Arduino genomen. In het geval dat het bord zich in een specifieke cutoff bevindt, zal op dat punt alleen de gereden strip worden uitgevoerd.
Als de condensatormicrofoon geen teken heeft gekregen, geeft de sensormodule op dat moment geen opbrengst. Dus op dit moment werkt de ledstrip niet.
Deze procedure herhaalt zich keer op keer.

Components Lists From Utsource:

Arduino NANO: https://www.utsource.net/itm/p/9221799.html

PCB Board: https://www.utsource.net/itm/p/9267612.html

9v Battery: https://www.utsource.net/itm/p/9764845.html

Female Header: https://www.utsource.net/itm/p/8297352.html

Heat Shrink Tube: https://www.utsource.net/itm/p/8407893.html

LED strip: https://www.utsource.net/itm/p/1886498.html

Different Values of Resistor: https://www.utsource.net/itm/p/10209977.html

Screw Terminal Block: https://www.utsource.net/itm/p/612970.html

Sound Sensor: https://www.utsource.net/itm/p/9221424.html

IRFZ44N MOSFET: https://www.utsource.net/itm/p/6860705.html

BC547 Transistor: https://www.utsource.net/itm/p/382309.html

Tools Needed:

Soldering Iron: https://www.utsource.net/itm/p/8423764.html

Iron Stand: https://www.utsource.net/itm/p/7722853.html

Nose Pliers: https://www.utsource.net/itm/p/7671655.html

Flux: https://www.utsource.net/itm/p/8423764.html

Allereerst moet u zich realiseren hoe u moet coderen. Dus ik heb eerst de code gemaakt en de taak in het breadboard gemaakt, daar werkte de onderneming op deze manier, ik voelde me vrij om schema’s te maken in Easyeda.com. op dat moment heb ik de PCB gemaakt en deze voor slechts 2 $ bij JLCPCB.com aangevraagd.

Voor het segment van het segment ben ik voor UTSOURCE gegaan. Ze zijn een van de grootste leveranciers van onderdelen in China. Ze bieden verschillende soorten onderdelen aan, bijvoorbeeld weerstanden, condensatoren, IC’s en tal van verschillende dingen. U krijgt selectieve limieten als u erom vraagt. Al met al, waarom zit je krap voor? Voer uw eerste verzoek in bij UTSOURCE.

Op dat moment heb ik alle onderdelen geassembleerd en alle segmenten in de printplaat gestopt. Wat meer is, alle onderdelen gepatcht.

Heeft de code overgedragen via Arduino IDE. Op dat moment heb ik de 12v-krachttoevoer gekoppeld en ben ik begonnen met de muziek om te zien dat deze onberispelijk werkt. U moet de potentiometer van de geluidssensormodule aanpassen voor ongelooflijke wijzigingen.

Als u probeert om meerdere LED’s te koppelen, plaatst u op dat moment een warmteafvoer met de N-Channel Mosfet. Zorg voor voldoende capaciteit om die LED Strips aan te sturen

Je kunt ook het circuit op het breadboard maken en ervoor zorgen dat alle associaties ongelooflijk zijn, anders kun je de Arduino Nano beschadigen.

Download Links for Music responsive LED StripDownloadlinks voor op muziek reagerende ledstrip:

PCB Garber: Download

Arduino Code: Download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *