Woudrichem

Touren op de Scooter

toneelgroep2016Het is bijna weer zo ver. De toneeluitvoeringen in De Hoogt te Uitwijk komen er weer aan. Na een periode van rust is “toneelgroep Juliana” gestart met de voorbereidingen van wederom een avondvullend stuk. De spelersgroep gaat dit jaar een echte “plattelandskomedie” op de planken zetten. “Eerlijk of heerlijk” van schrijver Hans Gnant.

De gekste taferelen komen voorbij de boerderij van Hannes en Lotte Mintjes. Elke zomer weer een lange file voor hun boerderij, met als gevolg steeds weer lastig gevallen worden voor een glaasje water, wat suiker, gebruik toilet en ga zo nog maar even door.

Goed zat, zijn ze het. Dit jaar gaan ze het anders aanpakken. Ze geven zich uit voor de knecht en de meid en voor elke dienst zal betaald moeten worden. De eerste verdiensten dienen zich al snel aan. Hannes haalt een vrouw onder een omgekiepte aanhanger. Deze vrouw verlangt zo naar een borrel dat zij aan Hannes voor één borrel het bedrag van een hele fles betaald. En zo volgen er nog veel meer verzoeken met hilarische gevolgen. Alles kan worden ingewilligd, nou ja. Alles? De zaken lopen dus goed, totdat er een rechercheur verschijnt die beweert dat er geld van een bankoverval in het hooi verstopt zit. Reden voor een aantal file gasten om nog wat langer in de buurt van de boerderij te bivakkeren. Het geld blijkt verdwenen. De meid en de knecht worden verdacht.

Kom lekker lachen en kijken hoe dit allemaal afloopt. Voorlopig zijn er 4 uitvoeringen gepland, 19, 20, 26 en 27 februari 2016. Kaarten á €7,50 kunnen besteld worden vanaf 11 januari bij Elly Lievaart, tel: 0183-442153 (Let op! Alleen op werkdagen tussen 15.00 en 20.00 uur.

Afhalen van de kaarten kan in de foyer van de Hoogt op dinsdagavond 2, 9 en 16 februari en op woensdagavond 3 en 10 februari tussen 19.00 en 20.00 uur.

Foto + tekst: Martin Vink

 

e-max.it: your social media marketing partner